TIPS bij wijn:
- laat wijn 'rusten' na het verplaatsen of transporteren
- jonge lichte wijnen drink je altijd voor oudere "zware" wijnen
- Oudere wijnen hebben doorgaans een uitgesprokener smaak
- Droge wijnen serveer je voor zoete wijnen
- Drink "grote" wijnen liever niet bij de maaltijd
- Bij bepaalde gerechten past geen wijn: azijn, kerry, scherpe zuren.
- Bij Chinees eten past een stevige rode of een frisse witte wijn
- De wijn die is verwerkt in het gerecht serveer je ook aan tafel
- Bij een streek gerecht past het best een wijn uit die streek
- Rode Bordeaux drink je voor een rode Bourgogne
- witte Bourgogne drink je voor een witte Bordeaux
- drink na wijn nooit bier ( bier na wijn geeft venijn )
- gebruik een kurkentrekker met een "open" spiraal (bv een sommeliermes)
- zet glazen nooit op hun kop in de kast ze kunnen muf gaan ruiken. (glas afbeelding).
- wat voor soort kaas bij welke wijn
- Maak uw wijnkeuze met behulp van het Meron waarderingssysteem
- Is de wijn al op dronk ? oogstjaren van Wereldwijnen
