small textbig text

klik en print de pagina
print deze pagina

navigatiehulp

Hoe werkt de navigatie van De Wijnhoek site, of in het Nederlands hoe verplaats ik mij door de site en langs de vele pagina's.

Er zijn vijf verschillende manieren om naar een onderwerp van uw keuze te gaan.

 1. Gebruik het menu met de mappen.
 2. Gebruik van toets combinatie´s. Bijvoorbeeld: Alt+S+Enter voor de sitemap.
 3. Gebruik de button met de tekst site overzicht.
 4. Gebruik de gekleurde zoekvenster functie links onder aan de pagina.
 5. Gebruik de tekstlinks onder aan elke afzonderlijke pagina.

Menu's

Bij de menu's heeft u de keuze uit meerdere opties.


Het gebruik van accesskey´s

Kan of wil je de computer muis niet gebruiken dan zijn er toets combinaties mogelijk om door de gehele site te bladeren. Door het intoetsen van toest combinaties (bijv. Alt+S+Enter = Sitemap) kan je naar diverse pagina´s gaan zonder het gebruik van de muis. Bij Firefox voldoet het om Alt+S in te toetsen. De geldige accesskey is voorzien van een streepje onder de letter.
Op elke pagina staat dit toegankelijkheidslogo waarmee je een keuzelijstje op het scherm kan toveren. De volgende accesskey´s (hot-key´s) zijn van toepassing:

 • S = Site overzicht
 • C = Contakt formulier
 • Z = Zoeken
 • H = Home pagina
 • N = Nieuws pagina
 • M = Menu aan onderkant pagina
 • F = Forum
 • Alt+ pijl rechts = naar volgende webpagina
 • Alt+ pijl naar links = naar vorige webpagina
 • Ctrl+ Tab = vooruit door frames van webpagina
 • Shift+ F10 = sneltoetsmenu (rechtermuisknop)
 • Tab en Backspace naar volgende of vorige veld/pagina

 • Site overzicht

  Door het drukken op de tekst 'site overzicht' kom je in de sitemap van De Wijnhoek terecht (in hoofdvenster). Hier kan je alle onderwerpen vinden die op de site staan. Hier vind je ook de database met vele onderwerpen. Door direct op een link te klikken open je de betreffende pagina.


  Zoekfunctie

  Met behulp van de zoekfunctie kan je elke zoekterm of zoekwoord in het groene venstertje intypen. De zoekmachine (Search Engine) zoals men dat noemt zal dan op zoek gaan naar pagina's waarin het betreffende woord voorkomt. Deze gevonden onderwerpen worden in het hoofdvenster weergegeven. Maak een keuze uit de diverse links, die het meest met uw zoekopdracht overeenstemmen. Klik op de link en de pagina zal worden geopend. Het volstaat meestal om een eenvoudig woord waarnaar je zoekt in te typen (bijvoorbeeld: wijn, wijnfles, druif, chardonnay, schimmel etc. etc.) Zorg wel dat de spelling klopt.
  Een makkelijke en mooie manier om elke afzonderlijke pagina te doorzoeken: druk op de toetsen Ctrl + F


  tekst links

  Onder aan elke pagina staat een tekstregel met alle op de site voorkomende onderwerpen. Klik op de gewenste link en de pagina zal worden geopend.


  gebruikte kleuren

  1 Kleur voor: Algemene tekst - en als kop dikgedrukt

  2 Kleur voor: Aandachtspunten - onderwerpen op rij (voorafgegaan door een stip)

  3 kleur: voor Aanvullende tekst in kleinschrift, als toevoegsel bij een omschrijving of link

  4 Kleur voor: Schuin gedrukte tekst als benadrukt aandachtspunt binnen een tekst

  5 Kleur voor: Link naar een pagina in rechte tekst - dit is een link -

  6 Kleur voor: MouseOver kleur van een link tevens wordt de underline zichtbaar- mouse over link -


  Visuele beperking

  Slecht zienden of mensen die niet goed kunnen lezen kunnen ook kennis nemen van de inhoud van De Wijnhoek. Maak eenvoudig gebruik van een leeshulp of screen reader. Ga voor een demo naar: www.fluency.nl. Ga voor een beter overzicht van deze site naar de enkel pagina versie. Als je op de pagina staat klik dan Ctrl + A of selecteer een gedeelte van de tekst met de muis. Start hierna de leeshulp. Op elke pagina heeft u ook de keuze mogelijkheid om grote of kleine letters te selecteren.

  klik om te starten


  Microsoft XP service pack 2

  Het kan voorkomen dat door het installeren van Microsoft service pack 2 het gedrag van de site anders is dan u normaal bent gewend. De site bevat geen spy-ware of andere virus gevoelige content. Wel wordt er gebruik gemaakt van eenvoudige scripts voor de buttons en puzzels op de site. Door de Microsoft fire-wall voorgestelde blokkering kunt u ongedaan maken door eenmalig toestemming te geven deze blokkering op te heffen. (ga in de browser naar Extra - Pop-upblokkering - Instellingen van pop-upblokkering - Adres voor toegestane website - type hier de URL: http://www.dewijnhoek.nl en druk op toevoegen).


  klik en print de pagina
  print deze pagina