small textbig text

MERON Wijninformatiesysteem

MERON BCL is een dienstverlenend wijninformatie- en onderzoeksinstituut voor relaties op zowel de binnenlandse als buitenlandse markt. Het huidige klantenbestand is in drie categorieŽn in te delen: retailers, importeurs/producenten en bottelbedrijven. De hoofdactiviteiten van MERON BCL zijn onder te verdelen in twee segmenten, te weten wijninformatie en wijnonderzoek.

MERON heeft vastgesteld dat de consument graag op zijn eigen oordeel afgaat en bereid is te experimenteren, mits kan worden beschikt over een duidelijk, betrouwbaar en overzichtelijk keuzesysteem. MERON heeft op basis hiervan een uniek, universeel toepasbaar wijninformatiesysteem ontwikkeld. In meer dan 2000 supermarkten in Nederland wordt dit systeem nu toegepast. De praktijk heeft inmiddels uitgewezen dat dit wijninformatiesysteem voor zowel de beginnende als gevorderde wijnliefhebber een uitstekend middel is om snel en met succes een wijn naar wens te vinden.

witte en rosé wijnen:

De witte en rosé wijnen worden aangeduid met een cijfercode. Het smaakkarakter van de wijn blijkt uit de hoogte van het cijfer. Het aantal cijfers binnen deze groep loopt van 1 t/m 6.

>1=zeer droog, 2=droog, 3=licht droog, 4=half zoet, 5=zoet en fruitig, 6=zeer zoet.

rode wijnen:

De rode wijnen zijn in 5 smaakcategorieŽn ingedeeld. Het karakter van de wijn wordt aangeduid met een letter. Het aantal letters in deze categorie loopt van A t/m E.

A=licht en fruitig, B=soepel en rond, C=krachtig, D=vol en robuust, E=zoet

De smaakcoderingen worden op basis van een aantal vaste referenten per smaaktype door een deskundig proefpanel vastgesteld.

 

terug