Eerste kennistestkennistest: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - examen - quiz -
Succes !!
1. Wat betekent 'droog' bij Wijn? geen of weinig alcohol wijn van druiven die weinig regen hebben gehad niet zoet smakende wijn
2. Wat bedoelt men met de term `dulce´? de uitgeperste druivenschillen geduldige wijnboer in Spanje Spaans voor zoet
3. Door welke streek stroomt de Ebro? Oporto Rioja Bordeaux
4. Wat is chambreren? een mexicaanse hoed wijn op temperatuur laten komen wijn in een kamer uitschenken
5. Wat bedoelt men met `demi-sec´? tweede wijn van een chateau halfdroog / licht zoetgehalte gedemineraliseerde secco druiven
6. Wat is kurk? een flessenstop de bast van een kurkeik een schimmel-infectie bij druiven
7. Een typische wijn uit de Elzas: chianti riesling chablis
8. Witte wijn maakt men van: gebleekte druiven vooraf gepelde druiven blauwe druiven / witte druiven
9. Witte wijn gemaakt van alleen witte druiven noemt men: vin crémant blanc de blancs vin bourru
10. Wat betekend `spätlese´? laat geplukte overrijpe druiven een wijnverhaal voor het slapen gaan opspattende wijn tijdens de tweede persing
11. Wat is een oenoloog? een domme wijnboer iemand die zich bezighoudt met de biologische en chemische samenstelling van de wijn een wijnkenner
12. Espumoso is: het spugen van wijn tijdens een grote proeverij een spaans wijndistrict Spaans voor mousserende wijn
13. Wat is oversteken van wijn? het overhevelen van de ene fust naar de andere het transporteren van wijn van het ene chateau naar het andere het verticuteren van de wijngaard