small textbig text

wijndistillatenwijndistillaten :
Sterke drank, verkregen door distillatie van wijn, waardoor het alcoholgehalte stijgt. In principe kan elk sap dat suiker bevat vergist worden en vervolgens gedistilleerd. Bekende wijndistillaten zijn: cognac, aguardiente, uit wijn; kirsch uit kersenwijn; grappa uit druivenschillen; skhou uit melk.grappa

grappa : Italiaans, meestal kleurloos distillaat, gemaakt uit druivenschillen en -pitten (druivendraf en Wijnmoer: met een wijngehalte van minder dan 6 gewichtspercenten), die men laat gisten.

marc

marc : (marc de Bourgogne, marc DŽAlsace de Gewurz Traminer) Een drank die valt onder de Eau-de-vie's zoals Cognac en grappa. Het is een distillaat van de resten die overblijven na het persen van de druiven voor de wijnbereiding (druivendraf en wijnmoer). De structuur is krachtig met een delicate afdronk krijgt een lange vatrijping. Een goede digestief.

koken met druiven

Om gerechten te bereiden zijn er natuurlijk nog tal van producten die van de druif worden gemaakt. In Italië kennen we de beroemde - Aceto Balsamico uit modena - gemaakt van de Trebbiano druif en in verschillende delen van de wereld kom je rode wijnazijn en druivenpitten olie tegen.