Restaurant - hotel "alte POST"

Op een van mijn zakelijke reizen ben ik terechtgekomen in Müllheim, het Toscane van Duitsland. Al op weg langs de wijnbergen begon mijn hart sneller te kloppen en het bloed al sneller te stromen bij de gedachte aan al die mooie wijnen welke in deze omgeving worden gemaakt. Honderden jaren vakmanschap van vader op zoon overgebracht door de eeuwen heen. Bijna iedereen heeft hier wel iets met wijn te maken, of heeft zelf een wijnberg of een familielid die zelf wijn maakt. De oogst was net achter de rug en de bladeren van de duizenden wijnstokken op de glooiende heuvels en bergen toonden hun bronzen herfstkleuren in de zachte najaar zon. Op dat moment is werken toch ook een beetje vakantie en begint het verlangen naar een mooi glas wijn.

De warme en gemoedelijke sfeer van de omgeving wordt nog eens versterkt als ik aankom bij mijn hotel voor die avond, restaurant hotel "alte Post" van Heiner Mack. In 1986 is hij gestart met de exploitatie van het restaurant hotel dat al zeker 250 jaar bestond en in die jaren als rustplaats diende voor de toenmalige door paarden getrokken postkoetsen.

Aan alles is te zien dat stijl en sfeer in de filosofie van Heiner Mack van doorslaggevend belang zijn voor het zich welbevinden van zijn gasten. Het hele hotel straalt in totaliteit een heerlijke landelijke rust uit die al begint als je binnen komt. Het bedienend personeel draagt typische Badische kleding uit de streek wat perfect past bij deze omgeving waarbij het net is of je een stukje terug in de tijd gaat. Dat Heiner Mack een perfectionist is zie je aan alles en is het vanzelfsprekend dat de onderscheiding "Umwelthotel des jahres" werd toegekend - de eerste hotelbekroning op dit gebied in Duitsland -.

Natuurlijk gaat het niet alleen om het onderkomen maar is de gastvrijheid en gastronomie van grote betekenis en ik kan u verzekeren dat ook hier Heiner Mack alles tot in de perfectie voor elkaar heeft. Het restaurant is netjes en stijlvol ingericht met voldoende privacy voor de gasten. De tafeltjes zijn mooi gedekt en zelfs het tafellaken wordt met de hand van de meester vakkundig en strak op de tafel gelegd. Voor het diner hebben we een menu gekozen waarbij de gerechten vergezeld worden door een passende wijn uit de streek. Als aperitief laten we ons een heerlijk glas sekt met een zeer fijne mousse smaken, een echt genot. Alleen al de wijze waarop we bediend worden geeft ons een goed gevoel. Zeer correct en altijd met een vriendelijke lach. Elke gang van het menu had een hoge mate van genot en uitstraling en de smaak was verfijnd en precies goed gekruid. De door Heiner Mack uitgekozen wijnen waren in perfecte balans met de gerechten en gaven een ware smaaksensatie. Een genot dat ik iedereen kan aanbevelen in een ambiance waar gastvrijheid en gastronomie zéér hoog in het vaandel staan.

  1. Salat von Blattsenf und Rucola mit warm geräuchertem Wallerfilet und geriebenem Meerrettich
  2. Badische Schneckensuppe mit Kartoffelstroh
  3. Perlhuhnbrust an Spätburgunderjus auf Kürbis-Traubengemüse und hausgemachten Gnocchi
  4. Walnussparfait mit Trauben und Zimtsauce

  1. Bezirks kellerei Markgräflerland, 2000 Isteiner Kirchberg, Gutedel trocken.
  2. Dörflinger, 2000 Spätburgunder, Müllheimer Reggenhag, Kabinett trocken
  3. Blankenhorn, 1998 chardonnay
  4. Auggener Schäf, 2000 chardonnay, Beerenauslese, im barrique gereift

Wil je meer weten over "die Alte Post" ga dan eens op bezoek bij de website www.alte-post.net waar je alle informatie kan vinden voor een verblijf tijdens vakantie of op doorreis waarbij er vele soorten van vermaak en vertier zijn te vinden in de directe omgeving in een gebied dat niet voor niets het Toscane van Duitsland wordt genoemd.

Een bericht van