small textbig text

Wijn en Spijs

Recepten : Bij elke wijn kun je wel een of meerdere recepten bedenken. Op de - wijnpagina - van De Wijnhoek vind je diverse combinatie adviezen.

Er zijn in de - boekhandel - maar ook op het internet veel keuzes die betrekking hebben op wijn en eten. Wijn kun je natuurlijk ook zo drinken, maar in een goede combinatie van de juiste vleeskeuze met een heerlijke groente wordt een gewone maaltijd tot een diner. Eten wordt dan echt genieten.

Op de site van De Weinschenker staan tientallen recepten en aanbevelingen, zodat u uiteindelijk tot een goede keuze komt. U kunt daar tevens door het insturen van een eigen recept een passende fles wijn verdienen. - recepten -

Voor geďnteresseerden die in verband met studie menu- en wijnkaarten moeten maken, staan hieronder een aantal links en een algemene wijn-spijs keuze tabel:



Eten en wijn: keuzetabel voor de juiste wijn bij een gerecht

Voorgerechten

Schaaldieren

Vis

Beleg

Wit Vlees & Gevogelte

Rood Vlees;

Wild

Zachte kaas

Pittige kaas

Dessert

- Wit droog -

                   

- Wit mild -

                   

- Rosé droog -

                   

- Rosé mild -

                   

- Rood licht -

                   

- Rood stevig -

                   

- Mousserende wijn -

                   

- Champagnes -

                   

- dessert wijn -

                   

 

keuze vanuit modern inzicht 

keuze vanuit klassiek inzicht