small textbig text

Dessert wijnen

Bij het zoete dessert past een zoete wijn,
Er bestaat niets lekkerders dan als afsluiting van een geslaagde avond, een heerlijk zoet dessert te genieten in combinatie met een mooie zoete wijn. Vooral een dessert van vers fruit met licht gezoete room, een romige chocolademousse, amarettocake of chocoladetompoezen combineert erg goed met het zoet van een verfijnde dessertwijn. Een dessert mag vooral niet tè zoet zijn, aangezien dat de smaak verlamt en men fijne vruchtenaroma's niet meer proeft. Er zijn natuurlijk ook desertwijnen die beter tot hun recht komen bij verschillende harde en zachte kaassoorten.

Je serveert van een dessertwijn vaak niet meer dan een enkel glaasje. Eén fles van 0,75 liter volstaat daarom dan ook ruimschoots voor een gezelschap tot acht personen.

Er zijn vele soorten dessertwijn:

Muscat de Beaumes-de-Venise
Vino Santo - Vino Liquoroso - passum
Bergerac Moelleux
Moscatel
Château d'Yquem - 1er Cru - Sauternes
Tokaji Aszú - 6 Puttonyos
Beerenauslese Huxelrebe
Moscato d'Asti
Eiswein Huxelrebe
Gewürztraminer
Trockenbeerenauslese Huxelrebe
Vin Doux Naturel
Elysium black muscat, California

Ga voor een beschrijving van de wijnen naar:

- Welke wijn past het best bij het eten -